Hotstonemassage


Bij deze massage wordt er gemasseerd met natuurlijk geslepen basaltstenen uit het Andesgebergte. De basaltstenen zijn gevormd vanuit de hete lava van vulkanen. Door de vulkanische oorsprong bevatten deze stenen een hoog percentage magnesium en ijzer, waardoor de warmte langer vastgehouden wordt. De warmte van de stenen in combinatie met de massagetechnieken stimuleert de bloedsomloop en heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel. Hierdoor is de massage uitermate geschikt voor mensen die last hebben van spierpijn, rugpijn, hoofdpijn, slapeloosheid, stress en vermoeidheid.

Tijdens de massage worden er stenen van 45-50 graden Celsius op het lichaam gelegd, dit geeft een aangename warmte op het lichaam. Tijdens de massage wordt er gemasseerd met de basaltstenen, afgewisseld met technieken vanuit de klassieke- en sportmassage. Zeker in de wintermaanden kan de warmte van de stenen een extra dimensie geven aan de massage.

Contra-indicaties:
Helaas is deze massage niet geschikt voor iedereen. Deze massage wordt niet gegeven indien de cliënt zwanger is, trombose heeft of een te hoge bloeddruk. Bij spataderen wordt er lokaal niet met hotstones gewerkt. Cliënten met reuma mogen een hotstonemassage ontvangen, mits er geen actieve ontstekingen zijn. Ook bij mensen met een burn-out is een hotstonemassage af te raden, ook al werkt de massage stressverminderend. Vanwege de diepe inwerking is het effect van de massage nog dagenlang merkbaar. Mensen met een burn-out zullen zich hierdoor nog vermoeider gaan voelen.

 


MAAK EEN AFSPRAAK 

  of bel: 06-440 423 31